Adv

Friday, June 17, 2011

Det svåraste med Ubuntu?

Att installera Ubuntu är busenkelt och tar max en halvtimme om du har en slö dator, men sen blir det värre…
Att installera program i Ubuntu är nämligen jättervårt. Jag ska nu avslöja varför det är så där jättesvårt. Det är jättesvårt för att man försöker göra som man är van från Windows eller MacOS, det vill säga letar runt på tusen och ett ställen på Internet och då är det svårt, för att det är fel sätt.
Tänker man i stället ungefär som man gör med en iPhone eller en Android-lur hittar man snart det rätta sättet och då är det busenkelt. Tittar du under Program, så hittar du Programcentral för Ubuntu och där bör du hitta vad du letar efter. Har du mer avancerade och speciella behov finns det några andra verktyg också, men du reder dig nog med Programcentral för Ubuntu de första åren i alla fall.

Programcentralen är kanske inte jättesvår att hitta trots allt

Det finns massor av program att välja bland, för alla upptänkliga behov

Har du ett hum om vad du letar efter är det enklare att söka
Nå, ett annat, mer reellt problem är att programmen heter annorlunda. Letar du till exempel efter Photoshop för Ubuntu så går du bet, men du hittar Bildredigeraren GIMP som gör ungefär samma sak. Du hittar inte Word, men du hittar OpenOffice.org Ordbehandlare, som gör samma sak och kan hantera Word-filer, den behöver du inte ens tanka hem eftersom den finns med från början.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts